Ga naar de inhoud

WERK IS WERK… TOCH?

Toffemeiden

Niet zo moeilijk doen… er moet toch gewerkt worden! Werk is heus niet altijd leuk en er is overal wel iets… Gewoon doorzetten. Ja, er zit natuurlijk wat in. Werk is werk. Toch denken wij dat er meer is. We werken een groot deel van ons leven. Stel jezelf eens de vraag. Waarom werk jij? Het lijkt een simpele vraag, maar maak jezelf er niet te makkelijk vanaf. Neem even de tijd om deze vraag te beantwoorden.

Grote kans dat er meerdere antwoorden komen. Het is niet voor iedereen hetzelfde, maar grofweg komen de volgende redenen naar voren.

Ik werk voor het geld
Jazeker, geld is echt een belangrijke reden. Het geld dat je verdient maakt niet alleen veel dingen in je leven mogelijk. Het geeft ook een zekere waardering voor wat je doet. Maar doe je het echt alleen voor het geld? Als jouw antwoord hierop ja is, zit je dan wel echt op je plek? Merk je dat het lastiger is je motivatie vast te houden, interesse te blijven houden in wat er van je wordt gevraagd? Doe jezelf in dat geval een groot plezier: ga voor een baan die meer biedt dan alleen een goed – of dat nog niet eens – gevulde bankrekening.

Ik werk voor de sociale contacten
Veel van onze klanten vinden het vooral belangrijk dat ze leuke collega’s hebben. De sfeer op het werk kan je baan maken of breken. Samen successen behalen geeft energie. Soms zien we dat juist dit aspect een blok aan het been vormt. Het is het enige wat je nog vasthoudt op de plek waar je het niet naar je zin hebt. Zij zijn de reden dat je er nog zit. Denk er eens over na. Is dat wat je wilt?

Ik doe het werk waar ik blij van word
Van je hobby je werk maken. Dat is toch super? Sommigen mensen weten al jaren wat ze graag doen, zijn er supergoed in en hebben hun hele carrierepad uitgestippeld. Zij zitten gewoon lekker op hun plek. Ze voeren de taken uit die ze leuk vinden of werken aan thema’s die echt inspirerend zijn. Zoniet, dan zorgen ze er wel voor dat ze op de juiste plek komen. Zij weten namelijk precies wat ze willen. Hoe is dat voor jou? Vind jij zoveel leuk, dat je eigenlijk niet weet wat nou echt een leuke baan voor jou is? Of weet je 1 ding, wat je nu doet, dat is het niet. Of weet je het gewoon helemaal niet? Plezier in het werk is belangrijker dan je denkt. Het geeft je energie, een gevoel van voldoening en je geniet. Dat wil je toch ook? Wij worden er in ieder geval helemaal blij van.

Ik wil me continu blijven ontwikkelen
Soms is het wat minder erg dat het nog niet de baan is waar je direct helemaal happy van wordt. Voor jou telt misschien wel de uitdaging of de ontwikkeling. Jij houdt van leren en dat is niet altijd even makkelijk. Maar jouw groei is de beloning. Dynamiek, nieuwe dingen ondernemen en volop ruimte krijgen om te experimenteren is veel waard. En misschien heb jij wel een gewenste promotie in het vooruitzicht. Zeg eens eerlijk: Ontwikkel jij je nog voldoende of ziet jouw dag er te vaak hetzelfde uit?

Ik wil iets betekenen voor de wereld
En er is meer… want hoe leuk is het om een maatschappelijke bijdrage te leveren met wat je doet. Wat jij doet, doet ertoe. Je nuttig voelen en iets kunnen betekenen voor ander is ook belangrijk. De een geeft hieraan invulling binnen een organisatie, een ander wil zich inzetten voor een organisatie die in het teken staat van de maatschappij. Welke impact heeft jouw werk en wat betekent dit voor een ander? Stel jezelf eens de vraag. Hoeveel waarde hecht jij hieraan?

En nu?
Weten waarom je werkt, helpt je bij het maken van de juiste carrièrekeuzes. Doe met ons mee en denk er eens over na… en… breng het in beeld! Met een mooie tekening, moodboard of foto. Je zal zien dat het echt inspirerend is! Hulp nodig? Stel ons jouw vraag en wij helpen je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *